نظام آموزشی کنکوری رایج
نظام آموزشی کنکوری رایج
موسسات و همکاران عزیزمان برای آنکه متقاضیان آزمون ارشد آمادگی لازم را برای شرکت در همآورد کنکور ارشد کسب نمایند به سه صورت به آنها یاری می رسانند .
منابع آموزشی :
موسسات با کمک اساتید رشته های مختلف اقدام به خلاصه کردن منابع می نمایند . معمولا تمام گرد آورندگان این گونه منابع بصورت پیش فرض بخشی از کتاب را بصورت اطلاعات اولیه داوطلبان فرض می نمایند . بخشی را هم بصورت غیر ضروری تلقی کرده و حدود 4 تا 50 درصد مباحث را گرد آوری می کنند . با فرض یادگیری 50درصدی ( که سطح بازدهی خوبی است ) داوطلب با تسلط برروی این منابع حدود 20تا 25 % می تواند به سئوالات بازدهی پاسخ دهد .
آزمون های آزمایشی :
معمولا آزمونهای آزمایشی سرفصل دار جزو خدمات خاص موسسات اعلام می گردد .اکثر همکاران سرفصل ها را به صورت 25 % های مجزا با دوره های هر 2 آزمون یکبار ارائه می نمایند . جامعه آماری معمولا به عنوان مهمترین ویژگی آزمونها بیان می گردد و جالب اینکه تمام دوستان مدعی بالاترین جامعه آماری می باشند.
کلاس های حضوری :
کلاسهای حضوری عمدتا به عنوان بهترین و آخرین راه یادگیری انتخاب می گردد . کلاسهای حضوری معمولا 7 تا 10 ساعت در روز بوده و روزهای متعددی از هفته مطالعاتی داوطلب را به خود اختصاص می دهد .
مشاوره تحصیلی :
اکثر موسسات آموزشی عالی بدین صورت عمل می نمایند که داوطلب جهت ثبت نام اولیه از مشاوره یکی از رتبه های برتر رشته خود بهره مند است . این مشاوره سطوح مختلفی داشته و هر مشاور تجربیات شخصی خود را به داوطلب منتقل می نماید .
الگوی S.T.I.G دارای چهار گام اصلی بوده که شامل موارد زیر میباشد:
مرکز مشاوره و مطالعات تحصیلی خوارزمی از سیستم Special Training Individual Goal که به اختصار S.T.I.G نامیده میشود، بهره گرفته که به بررسی اهداف، وضعیت دانشآموخته و جبران نقاط ضعف و پرورش نقاط قوت میپردازد. در این الگو چهار گام اصلی مورد بررسی و اجرا قرار گرفته که شامل موارد زیر میباشد:
گام اول: تشخیص هدف اصلی به تفکیک و بیان ریز موارد
برای مثال: میخواهم دانشگاه [سراسری]، رشته [پزشکی]، در شهر [تهران] قبول شوم.
گام دوم: بررسی وضعیت فعلی داوطلب
این امر با تکمیل فرم خودارزیابی و یا نتایج حاصله از شرکت در آزمون تعیین سطح با در نظر گرفتن سطح تسلط دانشآموخته در هر درس میسر میشود.
گام سوم: فاصلهیابی و بررسی نهایی با وضعیت فعلی
در این گام نظر بر این است که بر اساس نتایج خودارزیابی و تعیین سطح، فاصلهیابی مبتنی بر تابع هدف ارزیابی و بررسی گردد. برای مثال میزان تسلط در یک درس با توجه به تابع هدف انتخابی، 37% برآورد شده و میزان تسلط و تعیین سطح 22% بهدست آمده است بنابراین برنامهریزی فردی بر اساس 15% رشد خواهد بود.
گام نهایی: تدوین برنامهریزی و دورههای فردی
تمامی خدمات ارائه شده به دانشآموخته بر پایه افزایش میزان فاصله [همان 15%نمونه] برنامهریزی میشود که در این بخش خدمات آموزشی فردی نامگذاری میگردد و برای اولینبار در ایرا توسط مرکز مشاوره و مطالعات تحصیلی خوارزمی با مدیریت جناب آقای مهندس پژمان به عنوان طراح و پایهگذار این سیستم آموزشی اجرا میگردد.
بنیانگذار و مؤسس مجموعه فرهنگی و آموزشی خوارزمی آقای مهندس پژمان عباد با هدف ارتقاء سطح آموزشی و تحصیلی دانشپذیران سراسر کشور در سال 78 اقدام به ثبت و راهاندازی این مؤسسه تحت نام خوارزمی فرزانه نمودند.